Bokor utca 15-21.
1037 Budapest, Hungary

+36 20 410 2144
info@mrcn.hu

A HunPedNet rövid bemutatása

2015-ben határoztuk el, hogy a Házi Gyermekorvosok Országos Érdekképviseleti és Szakmai Szervezetének keretein belül létrehozzuk a Magyar Házi Gyermekorvosok Klinikai Vizsgálati Hálózatát (HunPedNet), mint önálló jogi személyiséggel felruházott szervezeti egységet, melynek bejegyzése 2017-ben meg is történt.

A szervezet célja:

  1. Az egészségügyi alapellátás területén, kiemelten a házi gyermekorvosi ellátásban dolgozó orvosok klinikai és akadémiai vizsgálatokban történő részvételének elősegítése.
  2. A klinikai vizsgálatokban való részvétel lehetőségének elérhetővé tétele a magyar gyermekek számára.
  3. A klinikai és akadémiai vizsgálatokban résztvevő gyermekorvosok érdekeinek védelme, a vizsgálatokban való részvételük háttér-támogatása érdekében képzés, továbbképzés, adminisztratív, jogi segítség és egyéb szolgáltatások nyújtása révén.

Jelenleg tagságunk csaknem eléri a száz főt. 39 tagunk végzett már összesen 114 klinikai vizsgálatot.

A tagság földrajzi elosztása:

.

A szervezet fő erőssége a számos másod-harmad szakvizsga és egyéb képesítések magas aránya, továbbá a több, mint 80 ezer gyermeket felölelő praxisok közössége:

.

 

Együttműködünk az MCRN Hungary-val, betegszervezetekkel, 2017-ben került elfogadásra HECRIN tagságunk, 2018-ban Enpr-EMA-ba történő regisztrációnk.

Dr. Stunya Edina
elnök

hunpednet@gmail.com

  1. december